KEMER 90 TL ,BELEK 70 TL,SİDE 90 TL,ALANYA 150 TL,BELDİBİ 79 TL,ÇAMYUVA 99 TL,KUNDU 49 TL,LARA 49 TL,ŞEHİR 49 TL,GÜZELOBA 50 TL,KONYAALTI 59 TL,LİMAN 59 TL,OTOGAR 59 TL,KADRİYE 69 TL,BOĞAZKENT 74 TL,SERİK 74 TL,DENİZKAYA79 TL,GÖYNÜK 84 TL,ÇOLAKLI 89 TL,EVRENSEKİ 89 TL
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ,GÜNDOĞDU 89 TL,KIZILAĞAÇ 89 TL,KUMKÖY 89 TL,SİDE 89 TL,KİRİŞ 94 TL,MANAVGAT 99 TL,SORGUN 99 TL,TİTREYENGÖL 99 TL,TAHTALI 109 TL,TEKİROVA 109 TL,İNCEKUM 129 TL,OKURCULAR 129 TL,KONAKLI 139 TL,ÇIRALI 149 TL,ADRASAN 149 TL,OLİMPOS 149 TL,MAHMUTLAR 159 TL,BURDUR 169 TL,ISPARTA 169 TL,KUMLUCA169 TL,MAVİKENT 169 TL,FİNİKİ 189 TL,GAZİPAŞA 199 TL,DEMRE 239 TL,DALAMAN 249 TL,FETHİYE 270 TL,KAŞ 279 TL,KALKAN 299 TL,ÖLÜDENİZ 299 TL,MARMARİS 499 TL,BODRUM 749 TL

Translate






8 Kasım 2016 Salı

Antalya nın En Gözde Yerleri

Altınkum plajı, Düden Şelalesi ve ortasından su kanalı geçtiğimiz Perge Antik Kenti… Bu üç yer arasındaki partner noktayı görebildiniz mi? Su. Evet, bu bölgedeki hayatta su o civarı mühim bir oyun oynar ki, mitolojide "su perisi" manasına iştirak eden Lara ismini almış olması boşuna değildir.

Antalya'nın doğusunda yer alan ve en popüler tatil beldelerinden biri meydana iştirak eden Lara'ya giderseniz, engin kumsalının yakınında gezip görebileceğiniz pekçok yer meydana geldiğini farklılık edeceksiniz. Hem Bir kente bu civarı yakın hem bir de doğayla ve tarihle iç içe yer alan Lara'nın keyfini çıkarmanız için seyahat rotanıza ekleyeceğiniz noktaları sizler için derledik.

Altınkum Plajı
İncecik altın benzeri kumları yardımıyla bu ismi almış meydana iştirak eden Altınkum, Lara Plajı olarak da bilinir. Antalya'nın güneydoğusundaki Altınkum Plajı'na geldiğinizde göz müşteri genişlikte bir kumsalla karşılaşacaksınız. Lara'ya yolunuz düştüğünde, kızılçam ağaçlarıyla iç içe yer alan bu plajın kumsal keyfini yaşamadan dönmeyin. İnce kumların, şifa dağıtıp romatizma hastalıklarına sıkı geldiği de yaygın bir haber .
larada gezilecek yerler




Düden Şelalesi
Antalya süresince ilerleyen Düden Çayı 2 kola ayrılır ve Türkiye'nin en görkemli şelalesinden başka bir deyişle Düden Şelalesi'nden geçerek Akdeniz'e dökülür. Şayet Lara'daysanız, Aşağıya Düden'e epeyce yakınsınız demektir. 40 metreyi bulan falezlerden tüm ihtişamıyla denize dökülen suların serin havasında huzur bulacaksınız. Yukarıya Düden ise Kocaman İskender'in bölgeden geçerken atlarına sulattığı yer olarak tarihin mühim bir karesinde de kendine yer keşfetmiş alıcı bir natürel zerafet . Şelalelerin çevresinde yer alan park ve mesire yerleri ise, yorulan bünyeleriniz için tabiatın içerisinde dinlenme seçeneği sunuyor.
larada gezilecek yerler 

Perge Antik Kenti
Kökleri Hititler'e civarı uzanan, Kocaman İskender, Bergama Krallığı, Roma ve Bizans Dehemmiyeti'ne tanıklık etmiş mühim bir tarihi il Perge. Yalnızca içerisindeki tarihi yapılarıyla değil, St. Paul'un 2 defa ziyaret etmesi amacıyla Hristiyanlık dünyasında da mühim bir yere sahiptir.
Hala güvenle ayakta duran stat , şehrin girişinde sizi karşılayacak meydana iştirak eden önce mimari . Roma Hamamı, şehrin merkezi meydana iştirak eden agora, nekropol ve anıtsal çeşme göreceğiniz öbür yapılar içinde . Surat seneler öncesinde mühim filozoflara ev sahipliği yapmış meydana iştirak eden Perge Antik Şehiri'nin ortasından geçirilen su kanalı ise, burayı bir "su şehiri " konumuna taşımış.
larada gezilecek yerler

Antalya Kaleiçi
Lara'ya gelmişken kente inmemek ve eskiyen il merkezini ziyaret etmemek olmaz. Limandan yukarıya çıktığınızda, etrafınızı şirin cumbalı haneler sarmaya başladığında anlayın ki, Kaleiçi'ne geldiniz. "Tarihi Çekirdek Şehiri " olarak bilinen Kaleiçi'nin kafelerinde kesinlikle bir çay içip çevrenizdeki tarihi dokudan süzülen işlek hayatını tadını çıkarın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder