KEMER 90 TL ,BELEK 70 TL,SİDE 90 TL,ALANYA 150 TL,BELDİBİ 79 TL,ÇAMYUVA 99 TL,KUNDU 49 TL,LARA 49 TL,ŞEHİR 49 TL,GÜZELOBA 50 TL,KONYAALTI 59 TL,LİMAN 59 TL,OTOGAR 59 TL,KADRİYE 69 TL,BOĞAZKENT 74 TL,SERİK 74 TL,DENİZKAYA79 TL,GÖYNÜK 84 TL,ÇOLAKLI 89 TL,EVRENSEKİ 89 TL
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ,GÜNDOĞDU 89 TL,KIZILAĞAÇ 89 TL,KUMKÖY 89 TL,SİDE 89 TL,KİRİŞ 94 TL,MANAVGAT 99 TL,SORGUN 99 TL,TİTREYENGÖL 99 TL,TAHTALI 109 TL,TEKİROVA 109 TL,İNCEKUM 129 TL,OKURCULAR 129 TL,KONAKLI 139 TL,ÇIRALI 149 TL,ADRASAN 149 TL,OLİMPOS 149 TL,MAHMUTLAR 159 TL,BURDUR 169 TL,ISPARTA 169 TL,KUMLUCA169 TL,MAVİKENT 169 TL,FİNİKİ 189 TL,GAZİPAŞA 199 TL,DEMRE 239 TL,DALAMAN 249 TL,FETHİYE 270 TL,KAŞ 279 TL,KALKAN 299 TL,ÖLÜDENİZ 299 TL,MARMARİS 499 TL,BODRUM 749 TL

Translate






8 Haziran 2015 Pazartesi

ALANYA, ANTALYA COLYBRASSUS ANTİK KENTİ

COLYBRASSUS ANTİK KENTİ  TRANSFER
Colybrassus, Antalya şehir hudutları Alanya kazası yakınındaki bir antik kenttir. Antik şehrin bir ismi da Ayasofya'dır. Alanya' nın 25 kilometre kuzeyinde koltuk alan Güzelbağ köyünden dar ve katı topraklı yoldan 6 kilometre ilerlerseniz, sağınızdaki arsada mezar taşlarıyla dolu bir kabirlik görürsünüz. Solunuzda ise kayalıklara içerisine kazılmış ve Colyabrassos örenlerine nazil bir basak görürsünüz. Tapınağın duvarları ve çatısı çöktüğü için yalnızca kolonları kalmış. Bir Takım hanelerin temeli halen belirlenebiliyor ve çevrenin her yerinde dördül taşlar koltuk alıyor . Granit tuğlaların itinalı kesimi ve olan taşların hatasızlığı mükemmel bir inşaatçıyı anlatıyor. Mimari taşları tertip et yerleştirilerek, çimento ya da sıva kullanılmadan, yapılmıştır.

Colybrassus, Alanya'nın 30 kilometre civarı kuzeybatısında ve Toroslar'da Roma çağından kalma bir kenttir. Etrafa yayılmış vaziyetteki birden fazla yazıt, il tarihine ilişkili olarak mühim veriler içermekle beraber teferruatlar hala zaman ışığına çıkmamıştır. Günümüze civarı ayakta olan bakaya içinde bucak başlığı İon stilinde ibadetgâh, nekropoldeki lahitler ve bir kayaya oyulmuş mezar sayılı . Taş mezarın cephesi anıtsal bir görüntüdedir. Bir mekandan meydana iştirak eden mezar odasına 18 basamaklı bir merdivenle çıkılır ve girişin üstü basık tümsekli halinde yontularak içi Medusa başıyla süslenmiştir. Kemerin 2 yanı ise kartal motiflidir. Şehirde bununla beraber odeon, kuleli il duvarları, eksedra, ev kalıntılarından örnekler görülebilir.

Maalesef Colybrassus'un nüfusu ile ilgili birçok bilgi yok ve buraya iştirak eden ziyaretçiler bu ücra yerde Colyabrassos'un ne türlü 3000 sene var olduğuna şaşırırlar. Denize kuşbakışı 15 kilometre mesafede ve kareden rastgele bir ticaret karayolu düşünmek'de çok kolay değil . Yapılar eskiyen palikarya kolonisi meydana geldiğini yorumluyor , ama şehir cenk ya da depremden harap olduktan ardından yabancı milletçe buraya yerleşmemiş.

Colyabrassos gelişmiş bir turistik koltuk değşehir, ama tarihe ve örenlere merakı meydana iştirak eden vatandaşlar için araştırabilinecek mükemmel bir yerdir. Benzer sürede Colyabrassosa çıkan yol Toros dağlarına bakanımız mükemmel iyi bir imaj sergiliyor. Yöntemde köy vatandaşının hayata tarzını da rastlamak olasıdır . Motor ağırlık ile o daracık yollardan atlamak olası , ama otomobil ile gitmek istiyorsanız jeep en güzel seçimdir. Alışılagelen bir arabadan, berbat yol nedeninden Colyabrassos'a 2 kilometre öncesinde inmeniz gerekecektir.

Tavsiye: Colyabrassos'a gezinizi Uçansu Şelalesi programı ile birleştiriniz. Uçansu Şelalesi Alara ırmağından çıkan mükemmel bir şelaledir. Benzer sürede Yakup'un güzel servisi ve belki dünyanın en minik tuvaleti koltuk alan minik dükkhemen' dinlenebilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder