KEMER 90 TL ,BELEK 70 TL,SİDE 90 TL,ALANYA 150 TL,BELDİBİ 79 TL,ÇAMYUVA 99 TL,KUNDU 49 TL,LARA 49 TL,ŞEHİR 49 TL,GÜZELOBA 50 TL,KONYAALTI 59 TL,LİMAN 59 TL,OTOGAR 59 TL,KADRİYE 69 TL,BOĞAZKENT 74 TL,SERİK 74 TL,DENİZKAYA79 TL,GÖYNÜK 84 TL,ÇOLAKLI 89 TL,EVRENSEKİ 89 TL
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ,GÜNDOĞDU 89 TL,KIZILAĞAÇ 89 TL,KUMKÖY 89 TL,SİDE 89 TL,KİRİŞ 94 TL,MANAVGAT 99 TL,SORGUN 99 TL,TİTREYENGÖL 99 TL,TAHTALI 109 TL,TEKİROVA 109 TL,İNCEKUM 129 TL,OKURCULAR 129 TL,KONAKLI 139 TL,ÇIRALI 149 TL,ADRASAN 149 TL,OLİMPOS 149 TL,MAHMUTLAR 159 TL,BURDUR 169 TL,ISPARTA 169 TL,KUMLUCA169 TL,MAVİKENT 169 TL,FİNİKİ 189 TL,GAZİPAŞA 199 TL,DEMRE 239 TL,DALAMAN 249 TL,FETHİYE 270 TL,KAŞ 279 TL,KALKAN 299 TL,ÖLÜDENİZ 299 TL,MARMARİS 499 TL,BODRUM 749 TL

Translate






7 Haziran 2015 Pazar

ANTALYA DEMRE THEİMUSSA ANTİK KENTİ

DEMRE YOYO TRANSFER
  • Antalya ili Demre İlçesi Üçağız Köyü doğru bulunan antika Likya kentidir. Bu antika il Üçağız Köyü'nün yer aldığı yerde natürel bir limandır ve bir takım kaynaklarda Sert Duvar ya da Üçağız diye geçer.

  • Burası bununla birlikte tekneler amaçlı güzel bir barınaktır. Üç tarafı yeşil teknelerle çevrili Üçağız Koyu natürel bir liman görünümündedir. Kucak kuzeyindeki kıyısında bulunan Üçağız Köyü`nün içerisinde görülen bakaya Theimussa antika eyaletine aittir. Kentin tarihi ile ilgili birçok haber yoktur, fakat bir kitabeden tarihinin M.Ö. IV. asra civarı indiği anlaşılmaktadır. Burada fazladan kabir kalıntıları görülürse de köyünü kıyısında söveleri halen yerinde bir kapıyla adi bir kayalık üstünde kule kalıntısı da görülebilir. İskelenin anında arkasında bulunan bir kabir M.Ö. IV. asra ilişkin olup ev tipinde ve üstünde açık, adam bir çocuk tasviri vardır. Kitabesinde Kluwanimi`ye ilişkin meydana geldiği yazılıdır. Doğuda denizin anında yukarısında yekdiğeri üst kısmına binmiş hissini verici pekçok lahit görülür. Bu mezarların çoğu Hellenistik ve Roma dönemine aittir. Mezarların üzerindeki yazıtlar da Kyaenai ve Myra yurttaşı diye yazılıdır. Kaleköy`deki Simena, Apollonia, İsinda ve Aperlai ile takım meydana getirdiği benzeri herhalde Theimussa`da, Myra ve Kyaenai ile bir takım oluşturmuş olup o şehirlerden birisi ile Lykia Birliğinde temsil edilmekteydi. Kentin doğu ucunda kayaların kesilmesiyle 28 m uzunlukta 8 m genişlikte bir iskele yer almaktadır . Kayaların kesilme izleri bu sabah de görülebilir. Buradan Kaleköy`de bulunan Simena`ya geçilir.
  • Burada yüzey araştırması ve arkeolojik kazı yapılmadığından il konusunda veriler nihai derece sınırlıdır. Sadece köyün içindeki bir kitabeden M.Ö.IV. asırda bu kentin tarihi konusunda haber edinebiliyoruz. Bununla Birlikte köy içerisinde antika çağdan kalma kabir kalıntılarıyla söveleri ayakta olan bir kapı ve yakınlarındaki kayalığın üstünde bir kulenin kalıntısı dikkati çekmektedir.

  • Antik iskelenin arkasında M.Ö.IV. asra tarihlenen ev tipi mezarın üstünde açık bir adam tasviri yer almaktadır . Bu mezarın kitabesinden de bu mezarın Kluwanimi'ye ilişkin meydana geldiği öğrenilmektedir.

  • Kentin etrafındaki mezarlar Helenistik ve Roma dönemine aittir.
  • Antalya Havalimanı – Belek Transfer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder