KEMER 90 TL ,BELEK 70 TL,SİDE 90 TL,ALANYA 150 TL,BELDİBİ 79 TL,ÇAMYUVA 99 TL,KUNDU 49 TL,LARA 49 TL,ŞEHİR 49 TL,GÜZELOBA 50 TL,KONYAALTI 59 TL,LİMAN 59 TL,OTOGAR 59 TL,KADRİYE 69 TL,BOĞAZKENT 74 TL,SERİK 74 TL,DENİZKAYA79 TL,GÖYNÜK 84 TL,ÇOLAKLI 89 TL,EVRENSEKİ 89 TL
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ,GÜNDOĞDU 89 TL,KIZILAĞAÇ 89 TL,KUMKÖY 89 TL,SİDE 89 TL,KİRİŞ 94 TL,MANAVGAT 99 TL,SORGUN 99 TL,TİTREYENGÖL 99 TL,TAHTALI 109 TL,TEKİROVA 109 TL,İNCEKUM 129 TL,OKURCULAR 129 TL,KONAKLI 139 TL,ÇIRALI 149 TL,ADRASAN 149 TL,OLİMPOS 149 TL,MAHMUTLAR 159 TL,BURDUR 169 TL,ISPARTA 169 TL,KUMLUCA169 TL,MAVİKENT 169 TL,FİNİKİ 189 TL,GAZİPAŞA 199 TL,DEMRE 239 TL,DALAMAN 249 TL,FETHİYE 270 TL,KAŞ 279 TL,KALKAN 299 TL,ÖLÜDENİZ 299 TL,MARMARİS 499 TL,BODRUM 749 TL

Translate






13 Ocak 2016 Çarşamba

Oscar adayları için tahminlerim



KEREM AKÇA / keremakca@haberturk.com

88. Oscar adayları yarın Ülkemiz saatiyle 15:30'da açıklanacak. 28 Şubat'taki hediye merasimi öncesi bizi ne türlü bir tablo bekliyor? Haziran'dan itibaren ele aldığım 88. Yüksekokul Ödülleri'nin adayları amaçlı son tahminlerim aşağıda…

En İyi Film

Tarantino, Boyle, O. Russell, Spielberg, Iñárritu, Hooper soyadlarıyla başlayan yarışta son dönemeçte sıkışık bir tablo meydana çıktı. Açıkçası bu noktadan ardından "Spotlight"ın, "Diriliş"in ("The Revenant") ve "Büyük Açık"ın ("The Big Short") aday olmaması sezonun en kocaman sürprizi olarak adlandırılır.

Warner'ın "Mad Max: Fury Road"u, DreamWorks'ün "Casuslar Köprüsü" ("Bridge of Spies"), TWC'nin "Carol"ı, Fox'un "Marslı"sı ("The Martian") bir biçimde içeri girecektir. Bana kalırsa "Gizli Dünya" ("Room"), Toronto'da aldığı Izleyici Hediyeyi ve Oscar'a uyumlu dram dolu damarıyla es geçilmez. Son 2 sıra amaçlı ise (şayet gerekirse) pekçok filmin akabinde bahsedebiliriz.

Fox Searchlight'ın "Brooklyn"i, Universal'ın "Straight Outta Compton"ı, Disney'in "Ters Yüz"ü ("Inside Out") ve "Star Wars: Kuvvet Uyanıyor"u ("Star Wars: The Force Awakens") ilk süreçte akla gelenler. Ama "Joy", "The Hateful Eight" ve "Steve Jobs" da şayet '10 film' seçilirse sürpriz giriş yapabilir.

En İyi Yönetmen

Bu dalda ibre şu sıralar Alejandro González Iñárritu ("Diriliş"), Erkek McKay ("Büyük Açık"), George Miller ("Mad Max: Fury Road") ve Tom McCarthy'yi göstermeye başlismi. Ridley Scott da 'saygı' duyulduğu amaçlı çoğunlukla adaylık alıyor. BAFTA'da "Marslı" filmi es geçse de o, 'En İyi Yönetmen'de ilk beşe girebildi.

Ama bu beşliyi sarsma olasılığı olanlar da var. Geçtiğimiz yil bu daldaki seçimi yönetmenler yaptığı amaçlı, "Fox catcher" filme aday olmadan bu kategoride aday olmuştu. Bu yil de "Carol" düşüşte olsa da ustalıklı bir işçilik çıkaran, senenin bu alandaki favori Todd Haynes'e baht verilebilir. Steven Spielberg ve David O. Russell öbür ismi geçtiğimiz rejisörler.

En İyi Erkek Oyuncu

Bu dalda galip iştirak eden esasen belli kadar. Leonardo DiCaprio, "Diriliş"in fragmanı yayınlandığında arkasına aldığı rüzgarla bugünlere civarı geldi. Onun civarı oldukça başarılı meydana iştirak eden Michael Fassbender ("Steve Jobs"), Eddie Redmayne ("Danimarkalı Kız") ve Bryan Cranston ("Trumbo") sekme yaşamaz.

Ama beşinci sıra amaçlı çok çetin bir yarış olacak. "Kara Düzen" ("Black Mass") ile Johnny Depp, "Büyük Açık"la Steve Carell, "Marslı"yla Matt Damon, "Concussion"la Will Smith'ten biri başını içeri sokacaktır.

En İyi Bayan Oyuncu

Brie Larson, Saoirse Ronan ve Cate Blanchett aday olmazsa kocaman sürpriz olarak adl andırılır. Ama onlardan sonrasında tam bir muamma. Bu dalda 'çok iyi'den ziyade 'iyi' performanslar var. Bu nedenle beğenilmese de "Joy"un Jennifer Lawrence'ı araya sızmayı doğruluk ediyor.

Bu dörtlüden ardından Charlotte Rampling ("45 Yıl"), Charlize Theron ("Mad Max: Fury Road"), Carey Mulligan ("Diren!") ve Lily Tomlin ("Grandma") bir birşeyler yapabilir. Ama bu yil hangi oyuncu kategorisinde yarıştığı bir çok kez karıştırılan Alicia Vikander ("Danimarkalı Kız") ile Rooney Mara ("Carol") da son dakikada beklenmedik bir sürprize imza atabilir.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Festival gösterimleriyle Idris Elba ("Beasts of No Nation") ve Mark Rylance ("Casuslar Köprüsü") konuşulmaya başlanmıştı. Bunlara "Creed" ile Sylvester Stallone eklendi. İlk üçte görülmeseler de Christian Bale ("Büyük Açık") ve Tom Hardy ("Diriliş") de es geçilmamacı. Bir hayli baskın rolüyle çocuk oyuncu Jacob Tremblay ("Gizli Dünya") sanki 'altılı bir yarış'a yol açıyor. 'Karanlık at' ('dark horse') olarak görülse de SAG adaylığıyla neler yapabileceğini ispatlismi.

Ama "Spotlight" ile Michael Keaton ve Mark Ruffalo da unutulmamalı. Michael Shannon ("99 Homes") ve Paul Dano ("Aşk ve Merhamet") öbür konuşulan isimler.

En İyi Yardımcı Bayan Oyuncu

Başrol-yan rol karmaşasıyla anılan bir kategori. Alicia Vikander "Danimarkalı Kız"ın ana karakterini canlandırsa da 'yardımcı bayan oyuncu'da pazarlandı. Ama "Ex Machina" ile eleştirmenler birliği ödülleri ve BAFTA adaylığı kazandı. Onun yanı sıra Rooney Mara da bir takım ödüllerde 'kadın oyuncu'ya aday oldu, ama burada yardımcıya kayacak.

Bu ikilinin ilk rakipleri Kate Winslet ve Jennifer Jason Leigh olacak. Helen Mirren "Trumbo"daki dışa dönük performansıyla beklenmedik bir çıkış yapmıştı. Jane Fonda ise 2 dakikayı bulmayan ama Yüksekokul'ye uyumlu dönüşüm harikası oyunculuğ uyla adaylık alabilir. Tabiki "Spotlight"la Rachel McAdams ve "Sils Maria" ile Kristen Stewart da unutmamalı.

Senaryo dalları

Özgün senaryoda "Spotlight", "Ters Yüz", "The Hateful Eight", Casuslar Köprüsü" sekme yaşamaz. Ama beşinci giriş amaçlı çokça aday var. "Ex Machina" son düzlük hamlesiyle, "Straight Outta Compton" sezon başından beri yoğun tanıtım kampanyaları ile, "Joy" O. Russell sevgisiyle, "Saul'un Oğlu" Sony Pictures Classics lobisiyle baht arıyor.

Uyarlama senaryoda yarış "Büyük Açık", "Steve Jobs" ile "Gizli Dünya" içinde geçecek. Bunlardan ardından çok sevilen roman uyarlaması "Marslı" içeri girer. Beşinci sıra amaçlı ise "Carol", "Brooklyn", "Trumbo" ve "Diriliş"ten birinin adaylığını bekleyebiliriz.

Diğer kategoriler

"Mustang" bizim amaçlı önemli. 'Yabancı Dilde En İyi Film'de ilk beşe girerse ilk defa yönetmeni Türk meydana iştirak eden bir film Oscar adayı olacak. Onun ötesinde "Mad Max: Fury Road", kurgu, sinematografi, yapım tasarımı, makyaj, ses miksajı, ses kurgusu, görsel efekt ve belki kostüm tasarımı adaylıklarıyla ağırlığını hissettirecek kadar gözüküyor. Teknik dalların tamamında ilk beşe girebilir.

Kostüm tasarımında, üç Oscar'lı Sandy Powell'ın hem bir "Sindirella" ("Cinderella"), hem bir de "Carol" ile yarışması ilginç. Alexandre Desplat'nın ise "Danimarkalı Kız" ve "Diren!" besteleri aday adayı. Ama birincisi ağır basıyor.

Eddie Ödülleri'ne aday olmayan "Spotlight"ın 'En İyi Kurgu'da ne yapacağı merak konusuyken, En İyi Görsel Efekt'te "Ex Machina" ve "Ant-Man"in özgün çalışmalarının devasa prodüksiyonlara tercih edilip edilmeyeceği de bir soru işareti.

KEREM AKÇA'NIN 88. OSCAR ÖDÜLLERİ İÇİN ADAY TAHMİNLERİ

En İyi Film:

1-Spotlight (Open Road Films)

2-Diriliş (The Revenant) (Fox)

3-Büyük Açık (The Big Short) (Para mount)

4-Mad Max: Fury Road (Warner)

5-Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies) (DreamWorks)

6-Carol (TWC)

7-Gizli Dünya (Room) (A24)

8-Marslı (The Martian) (Fox)

9-Brooklyn (Fox Searchlight)

10-Straight Outta Compton (Universal)

En İyi Yönetmen:

1-Alejandro González Iñárritu (Diriliş)

2-George Miller (Mad Max: Fury Road)

3-Adam McKay (Kocaman Açık)

4-Tom McCarthy (Spotlight)

5-Ridley Scott (Marslı)

6-Todd Haynes (Carol)

En İyi Erkek Oyuncu:

1-Leonardo DiCaprio (Diriliş)

2-Michael Fassbender (Steve Jobs)

3-Eddie Redmayne (Danimarkalı Kız)

4-Bryan Cranston (Trumbo)

5-Steve Carell (Kocaman Açık)

6-Johnny Depp (Kara Düzen)

En İyi Bayan Oyuncu:

1-Brie Larson (Gizli Dünya)

2-Jennifer Lawrence (Joy)

3-Cate Blanchett (Carol)

4-Saoirse Ronan (Brooklyn)

5-Charlize Theron (Mad Max: Fury Ro ad)

6-Charlotte Rampling (45 Yıl)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:

1-Sylvester Stallone (Creed)

2-Mark Rylance (Casuslar Köprüsü)

3-Idris Elba (Beasts of No Nation)

4-Christian Bale (Kocaman Açık)

5-Jacob Tremblay (Gizli Dünya)

6-Tom Hardy (Diriliş)

En İyi Yardımcı Bayan Oyuncu

1-Alicia Vikander (Danimarkalı Kız / Ex Machina)

2-Rooney Mara (Carol)

3-Kate Winslet (Steve Jobs)

4-Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight)

5-Jane Fonda (Gençlik)

6-Rachel McAdams (Spotlight)

En İyi Özgün Senaryo

1-Spotlight

2-The Hateful Eight

3-Ters Yüz (Inside Out)

4-Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies)

5-Straight Outta Compton

6-Ex Machina

En İyi Uyarlama Senaryo

1-Büyük Açık

2-Steve Jobs

3-Gizli Dünya

4-Marslı

5-Carol

6-Brooklyn

En İyi Animasyon

1-Ters Yüz ( Inside Out)

2-Anomalisa

3-Kuzular Firarda (Shaun the Sheep)

4-İyi Bir Dinozor (The Good Dinosaur)

5-Peanuts Filmi (The Peanuts Movie)

6-Minyonlar (Minions)

En İyi Sinematografi

1-Mad Max: Fury Road

2-Diriliş

3-Carol

4-Sicario

5-Casuslar Köprüsü

6-The Hateful Eight

Yabancı Dilde En İyi Film:

1-Saul'un Erkek Çocuğu (Saul Fia)

2-Mustang

3-Theeb

4-Yalan Labirenti (Im Labyrinth Des Schweigens)

5-A War (Krigen)

6-Yeni Ahit (Le Tout Nouveau Testament)

Not: Tahminler 88. Oscar adaylarının açıklanacağı 14 Ocak'a civarı yazılarımla beraber güncellenecektir.

Kerem Akça'nın 88. Oscar Ödülleri sürecinde yazdığı yazılar:

OSCAR YOLU CANNES'DAN NASIL GÖZÜKÜYOR?

OSCAR YARIŞINDA ÖDÜLLÜ YÖNETMEN SENDROMU

WEİNSTEİN, TORONTO'YU PAS MI GEÇECEK?

BU YIL DE BİR 'BİRDMAN' ÇIKAR MI?
< br> TORONTO'DA OYUNCU DALLARI KIZIŞTI

TORONTO'DAN SEYİRCİ HEDIYEYI 'ROOM'U NEREYE TAŞIR?

OSCAR YARIŞINDAN 15 FİLM

JENNİFER LAWRENCE, İKİNCİ OSCAR'INA NE CIVARı YAKIN?

'STEVE JOBS', OSCAR YARIŞINDA NE YAPAR?

OSCAR'DA 'MUSTANG' Mİ, 'SİVAS' MI?

VİKANDER MI, LEİGH Mİ, MARA MI?

HARDY Mİ, KEATON MI, ELBA MI?

LEONARDO DİCAPRİO OSCAR'A MI KOŞUYOR?

ALTIN KÜRE ADAYLARINDAN OSCAR'A BAKIŞ

İLK DOKUZA OLAN 'MUSTANG'İN RAKİPLERİNİ TANIYALIM

'THE HATEFUL EİGHT' OSCAR'DA NE YAPAR?

'SPOTLİGHT', OSCAR YARIŞINDA AYAKTA KALACAK MI?

ALTIN KÜRE'DE SCOTT MI, MİLLER MI, INARRİTU MU?

'DİRİLİŞ'İN HFPA ZAFERİ NEYE İŞARET EDİYOR?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder